MarkizeRazne izvedbe markizMarkize za zimski vrt

Namen markiz za zimske vrtove je, da dosežete odlično sončno zaščito pred neposredno sončno pripeko ter na ta način prilagodite klimo v tem prostoru svojim potrebam.

Platno markize ščiti, senči, doda modern dotik zaradi barvne usklajenosti, ter oblikuje in dekorira. Prostoru daje prostoru določeno barvo ko jo filtrira in s tem vpliva na počutje v njem.

Njihova velika prednost je, da varčujejo z energijo, saj nam denimo poleti lahko privarčujejo do 80% nižji stroški zaradi sekundarnega hlajenja. Pozimi pa nam služijo z uporabo zimskega sonca kot pasivnega izvora za ogrevanje prostorov.

Z zaščito pred bleščanjem ob neposrednem vpadu svetobe, izboljšajo k občutkom bivanja v prostoru.

Markize za zimski vrt so zelo prilagodljive in omogočajo vgradnje ne glede na nagnjenost steklene strehe zimskega vrtu. Lahko jo vgradimo na popolnoma vodoravne, poševne in na popolnoma navpične površine.

Sama izvedba pritrditve konstrukcije dopušča previs markize tudi do 120 cm preko zimskega vrta.

Z markizami za zimske vrtove lahko enostavno upravljate ročno preko pogona kardanske ročice ali pa preko enopolnega stikala, daljinskega radijskega upravljalca, daljinksega radijskega upravljalca z vremensko postajo ter centralni nadzorni sistem.Razne izvedbe markiz